зареждане
принтирай

Антония Ганева

Какво трябва да прави един човек , за да го уважават и почитат хората толкова много? Как трябва да живее и работи, за да казваме ние, че той е оставил прекрасна бяла следа след себе си? Колко трябва да е добър?

Отговорите на тези въпроси се крият в една прекрасна личност – Антония Ганева!

Сигурна съм, че каквото и да споделя за нея, ще бъде малко, защото за годините, в които е работила като преподавател, ръководител на вокални групи и група за стари градски песни поколения мездренчани могат да кажат само добри неща за нея. Човек с голяма буква „Ч”, преподавател с редица постижения на родни и международни сцени и почетен гражданин на Мездра.

За Антония Ганева може да се пише много, но се надявам, че прочитайки моето мнение, ще го споделите (тези, които я познавате) и ще накарате и останалите да се стремят да живеят и работят както тя го прави.

Познавам я от 22 години. Бях нейна пианистка, хористка, ученичка, колежка, а сега приятелка. Научи ме на неща, които и до ден днешен ми служат в живота: да бъда упорита, да съм уверена в себе си, да дерзая, за да успявам. Научи не само мен, а и всички, които поискаха. Даде ми онзи „бонбон” от живота, който ми помага и днес да е по-сладък деня и запали в мен искрата за красивото и за ценното в този живот.

Познахте ли себе си? Тя не го направи само за мен, а и за вас! Това е тя – софиянката, дошла по разпределение в Мездра и научила мездренчани да свирят, пеят и ценят музиката; да умеят да живеят и да се радват дори и на малките, дребните неща.

Благодаря ти, госпожо Ганева, че те има!

Благодаря ти, Тони, че те познавам!

Бъди благословена!!!

Таня Йоловска

Антония Ганева Антония Ганева

icon

ДиректориДиректори на училището

icon

ПаралелкиМузикални паралелки

icon

СпортИстория на спорта

icon

ЛичностиДостойни личности