зареждане
принтирай

Цветан Цветков

22 години по-късно

Пътят на израстването на г-н Цветан Цветков като личност преминава през ОУ „Христо Ботев” - гр. Мездра, ПМГ „Иван Ценов” - гр. Враца. Своята професионална ориентация той прави като студент-стипендиант на Чикагския университет. Дилемата работа в академични среди или мениджър във фирма той разрешава, избирайки дейност в реалния свят. В момента г-н Цветков е Vice President – Analytics Consulting Marketing Analytics Inc.

На 31 май 2010 г. той е гост на ОУ „Христо Ботев” и участва в среща-разговор за пътя към успешната професионална реализация.

Г-н Цветков е възпитаник на ОУ „Христо Ботев” гр. Мездра, випуск 1987/88 година. Възприел правилата: „Себедоказвай се, себеутвърждавай се всеки ден”, „Бъди победител в битката за знания”, той непринудено и увлекателно разказа спомени за ученическите си години. Защити мнението си,че професионалният труд трябва да бъде постижимо предизвикателство, даващо възможност за съдържателна, пълноценна изява на човешките способности. Професионалната дейност трябва да бъде лека и лесна за човека, да носи творчески заряд и иновационни идеи.

Като зададе конкретна експериментална задача на присъстващите и разтълкува убедително и обосновано резултатите от нея, г-н Цветков демонстрира проучването ,което неговата фирма извършва, използвайки математическата статистика.

Според г-н Цветков: „Диалогът е нещо, което можем да научим от американската система на образование. Когато ученикът е част от дискусията, той е много по-мотивиран да разбере проблема и да мисли за решения.”

Срещата с г-н Цветков е вълнуващ празник, на който работещите в ОУ „Христо Ботев” видяха плодовете на своя труд, а настоящите ученици откриха пример за подражание.

Цветан Цветков Цветан Цветков Цветан Цветков Цветан Цветков Цветан Цветков Цветан Цветков

icon

ДиректориДиректори на училището

icon

ПаралелкиМузикални паралелки

icon

СпортИстория на спорта

icon

ЛичностиДостойни личности