зареждане
принтирай

Камелия Коловска

Здравейте, седмокласници! С удоволствие отговарям на въпросите от вашата анкета:

1. Ако сте директор на ОУ „Христо Ботев”, гр.Мездра:
а) какво бихте направили за вашите ученици;

Нещата, което бих направила за учениците, са свързани предимно с бюджета, с които разполага училището. Той е недостатъчен, но на първо време са освежителните ремонти (особено на спортните съоръжения).

Друго нещо, на което трябва да се обърне внимание и което учениците запомнят, това са екскурзиите. Хубаво е да се избират дестинации, които са свързани с учебния материал – това са исторически местности, такива свързани с литературата, както и географски и природни забележителности. Нашият край е богат на част от тях – пещерата Леденика, Черепишкия манастир, Люти Брод (Ритлите), Седемте престола, Връх Вола, паметника на дядо Йоцо до Левище, както и новата МВЕЦ Лакатник и много други. Поне така се съчетава приятното с полезното.

б) какво бихте казали на седмокласниците, които ще полагат изпит по български език и литература и по математика след VІІ клас;

Това е едно от първите и най-приятни изпитания. Няма страшно – ако наистина желанието за продължаване на образованието в конкретната гимназия е голямо, без проблем ще вземат изпитите. Хубаво е да се избере едно място и там да се насочат усилията, а не да се кандидатства на 4-5 места и накрая – лоши резултати навсякъде.

Важно е да се знае, че гимназията е мястото, в което се трупа солидна база знания, докато в Университета се трупа житейски опит на базата на тези знания. Така че е много важен правилния избор на гимназия.

2. С името на кой учител е свързан най-скъпият спомен за Вашето първо училище.

С класните Tана Павлова и Красимира Каменова.

3. Ако днес сте седмокласник, бихте ли променили пътя на Вашето образование? Как бихте представили Вашия път в образованието? Кога и как избрахте своята професия?

Ако днес съм на 13-14 години с нищо не бих променила пътя на образованието си. Пак щях да запиша същата гимназия и университет. Доволна съм. А що се отнася до професия – все още не съм избрала „МОЯТА” професия.

4. Смятаме, че успехът в образованието, а по-късно и в професията, не идва даром. Помогнете ни да разберем кои Ваши усилия в ученическите години са имали смисъл, оказали са се важни и необходими за реализацията Ви днес?

Тънкия момент е съчетаване на приятното с полезното (но това съчетание да е и доходоносно). Най-хубаво е хобито на човек да е негова професия, казва един мой познат – спортен журналист.

Точни, конкретни неща и усилия от ученическите години – не си спомням да съм правила. Съвет е да се постигане едно средно ниво интелигентност и основни знания по всички предмети.

Трябва да се има в предвид, че ориентацията на кадри става през последните 2 години от висшето образование. Сега се разработват различни стажантски програми, във всички области. Фирмена политика на големите компании е да вземат студенти (последни години) и да ги обучават от самото начало на фирмените си ценности и политика. За това е много важно да се знае западен език – английски задължително, както и компютърна грамотност.

Затова може още от 6-7 клас да се набляга на английски.

5. Колко мечти успяхте да осъществите?

Не мога да преценя, но знам че имам още доста за преследване.

6. Като състезателка по художествена гимнастика сте постигнали изключителни успехи. На какво Ви научи спортът? Неговите уроци помагат ли Ви днес?

Спортът учи човек на дисциплина както и това, че всичко става с упорит труд. За да се постигне желан резултат трябва постоянство, практика и пак практика.

Благодарим Ви!

icon

ДиректориДиректори на училището

icon

ПаралелкиМузикални паралелки

icon

СпортИстория на спорта

icon

ЛичностиДостойни личности