зареждане
Публикувано в Петък, 29 Април 2022

На 16 април 2022 г. се проведе традиционното за този период от годината Великденско математическо състезание. В него участваха 31 ученици от ОУ „Христо Ботев“ град Мездра. Най-масово бе участието на най-малките – първокласниците, следвани от учениците от пети и седми клас. И тази година участниците постигнаха високи резултати и се наредиха в челните места на класирането по класове.

Да поздравим най-добре представили се и да им пожелаем нови бъдещи успехи. А ето и техните имена:

Даниел Коловски ( 3 клас ) - ПЪРВО МЯСТО

Магдалена Дамянова ( 6 клас ) - Четвърто място

Явор Димитров ( 1 клас ) - Пето място

Лидия Пешева ( 3 клас ) - Пето място

Владимир Куртев (5 клас ) - Пето място

Денислав Иванов ( 2 клас ) - Шесто място

   За седмокласниците, на които след около два месеца им предстои Национално външно оценяване по математика и БЕЛ, състезанието беше с формата на НВО. За тях комисията по проверка и класиране бе направила две отделни класирания: едното - за ученици от математически гимназии, и второто - за ученици от средни и основни училища. Във второто класиране, ученичката Беатрис Вълканова от 7б клас е на ПЪРВО място.

  Всички изброени ученици получиха грамоти от организаторите на състезанието - СМБ, секция Враца. Те бяха връчени на специално тържество лично от директора на училището – г-н Иванчев. Той ги поздрави за постигнатите резултати и им пожела покоряване на нови, още по-високи върхове в математиката и разбира се – щастливи Великденски празници.