зареждане
Публикувано в Понеделник, 18 Февруари 2019

На 10.03.2017 г. учениците в извънкласна дейност „Да учим с компютри“ при ОУ „Христо Ботев”, гр.Мездра организираха изложба, на която представиха колажи, плакати, грамоти и визитки, създадени от тях. Ръководител на извънкласната дейност е Анелия Миткова. Извънкласните занимания на учениците се финансират от ЕСФ и ОП НОИР по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“. 

На 13.02.2017 г. в ОУ "Христо Ботев" гр. Мездра се проведе представителна изява "Защо и как да сме ЕкоЛогични" на клуб "Да сме ЕкоЛогични" по проект "Твоят час" с ръководител г-жа Галина Петкова.

Гости на събитието бяха г-н Иван Иванчев - директор на училището, г-жа Красинка Николова - зам. директор АСД, г-жа Маруся Джанабедска - член на съвета "Твоят час", учители и ученици.

По време на изявата учениците представиха екологичните източници на енергия и навиците, които всеки един отделен човек трябва да придобие, за да помогне за опазването на околната среда и здравето си. Калоян Джанабедски от VI а клас демонстрира как се приготвя натурален ароматизатор за въздух.

В края на събитието всички присъстващи получиха "Идеи за домашни биопрепарати за почистване". 

На 23.12.2016 г. клуб "Да сме ЕкоЛогични" проведе занимание с родител Христина Василева, майка на Йована Василева, ученичка от 7б клас.

Госпожа Василева представи мултимедийната презентация "Да се храним здравословно!". Децата се запознаха с основните групи храни, тяхното значение за човешкото здраве и препоръки за здравословно хранене.

Дискутираха и по темата "Да празнуваме Коледа с мисъл за природата!".

Заниманието завърши с коледни късметчета и коледно парти.

Това е Коледният кът с изработената екоукраса от природни материали. 

Малките готвачи от групата по интереси „Вкусно и здравословно“ по проект „Твоят час“ с ръководител Росица Лакова подредиха във фоайето на ОУ „Христо Ботев“ изложба от ястия за Бъдни вечер. На трапезата имаше 12 (колкото са месеците в годината) традиционни постни български ястия, характерни за нашия край. По средата на масата беше поставена питка със замесена пара. Имаше мед, за да бъде сладък живота, кромид лук - да бъде годината богата на имане, чесън - да ни пази от зло, много плодове и зеленчуци. Ястията бяха приготвени от малките готвачи, подпомогнати от техните родители , баби и учители. Гости на изложбата бяха ученици, учители, родители от училището и децата от подготвителните групи на детските градини в града. 

На 15 декември в ОУ „Христо Ботев” се проведе Коледен концерт под надслов „Приказна бяла Коледа”. Проявата е по проекта „Твоят час”, по който работи учебното заведение. 

Концерта откри групата по интереси „Общуване чрез музиката и танца” с ръководител Анета Петкова. Младите таланти изпълниха популярни коледни песни, а танците им покачиха градуса на настроението. Емили Лъчезарова поздрави присъстващите с изпълнение на пиано.

Нашите малки приятели Йоана, Христо и Ивайла от детските градини в Мездра допълниха пъстрата картина със своите песни