зареждане
принтирай
лека атлетика
хандбал
баскетбол
гимнастика
постижения
шахмат

История на акробатиката, художествената и спортна гимнастика

Началото на художествената гимнастика в град Мездра е поставено през 1955 година от Весела Алипиева. По-късно развитието й е свързано с Надежда Ганчева, учителка по ФВС в ЕСПУ „Христо Ботев”. От 1985 към УСШ – Враца се разкрива отделение по художествена гимнастика с база ОУ „Христо Ботев” град Мездра и треньорка Лилия Николова, майсторка на спорта и специалист по гимнастика.

Много от възпитаничките на ОУ „Христо Ботев” започват да се занимават с този красив спорт. Между тях са Цветелина Цинцарска (по настояще треньорка в клуба и учителка в училището), Валя Христова, Камелия Коловска, Мая Пауновска – в момента е лидер в националния отбор на България – и други. Училището продължава да представя своята база за тренировки и състезания на клуба, между които е и международния турнир „Коледни звездички”

удожествена гимнастика удожествена гимнастика удожествена гимнастика удожествена гимнастика удожествена гимнастика удожествена гимнастика удожествена гимнастика

От създаването на ЖКХ "Анелия" в ОУ "Христо Ботев" се провеждат ежедневни тренировки по художествена гимнастика. През всичките години през клуба преминават момичета - някои от тях продължават да се занимават, а други намират своя път в друга посока, но много от състезателките достигат върха в спорта: Мая Пауновска - член на националния отбор, участвал на олимпийските игри.

Всяка година състезателките печелят много медали от състезанията, в които участват. През 2017 година двойка ДСВ - Виолета Миловска и Александра Захариева печелят първо място на държавното първенство. Всички състезателки участват в състезанията с желание да покажат всичко най-добро, което са научили!

удожествена гимнастика удожествена гимнастика удожествена гимнастика удожествена гимнастика удожествена гимнастика удожествена гимнастика гимнастика гимнастика гимнастика гимнастика гимнастика

icon

ДиректориДиректори на училището

icon

ПаралелкиМузикални паралелки

icon

СпортИстория на спорта

icon

ЛичностиДостойни личности