Сайт на основно училище "Христо Ботев" град Мездра.          

На 31.10.2017г. се проведе представителна изява Празникът на Вси Светии - Хелоуин на учениците от клуб „Да учиш английски език е забавно” по проект Твоят час с ръководител  Соня Йотова.

Гости на събитието бяха г-н Иван Иванчев- директор на училището, учители, родители и ученици.

По време на изявата учениците представиха презентация, свързана с историята на празника Хелоуин, показаха изложба от постери и тиквени фенери, изработени от тях. Неизменните за този празник маски и костюми допринесоха за доброто настроение.


На 09.06.2017г. се състоя представителна изява на клуб "Да сме ЕкоЛогични" по проект ТВОЯТ ЧАС с ръководител Галина Петкова.

Гости на занятието бяха г-жа Илиева - директор Учебна дейност, г - жа Николова - директор АСД, ученици, учители и родител.

Учениците представиха чрез презентация и изложба дейността на клуба през цялата година като разказаха за своите преживявания по време на различните посещения, интерактивните игри, творческите си дейности, заниманията сред природата, експерименталните занятия, осъществените екологични идеи.

В края на изявата всеки ученик от клуба получи сертификат за участие и колаж със снимки от най - незабравимите моменти през годината.


На 18.05.2017г., групата по български език и литература за ученици с обучителни затруднения „Родният език-звучен и богат”, по проект ”Твоят час” към ОУ” Христо Ботев”, с ръководител г-жа Светла Маринова , проведе последен урок-тържество. Учениците в групата са от третите и четвъртите класове при училището. На тържеството бяха поканени родители, учители и ученици.

На гостите беше показана изложба от работни тетрадки, работни листове и тестове на учениците, правени през годината, както и илюстрации по четени произведения.

Пред публиката бяха демонстрирани четивна техника, артистични умения чрез драматизация на изучени народни приказки и музикален поздрав към всички уважили тържеството.


Заключителното занятие на "Математиката лесна и интересна“ по проект "Твоят час“ се проведе на 17.05.2017г. от 13.00 часа в 201 к-т на ОУ "Хр.Ботев“. То включваше логически и занимателни задачи с изявена практическа насоченост и междупредметни връзки. Учениците датираха важни събития от нашата история и определиха века. Всеки получи геометрична фигура, чието име назова и определи характеристиките и. В два отбора децата се състезаваха в пазаруването за рожден ден, като разполагаха с определена сума и предложение за подаръци, цветя и храна. Победителите получиха награда пъзел, всички участници се почерпиха за добрата работа. Увериха се, че математиката може да е лесна и интересна.


Изложба на учениците в извънкласна дейност „Да учим с компютри“

На 10.03.2017 г. учениците в извънкласна дейност „Да учим с компютри“ при ОУ „Христо Ботев”, гр.Мездра организираха изложба, на която представиха колажи, плакати, грамоти и визитки, създадени от тях. Ръководител на извънкласната дейност е Анелия Миткова. Извънкласните занимания на учениците се финансират от ЕСФ и ОП НОИР по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) – фаза І“.


На 13.02.2017 г. в ОУ "Христо Ботев" гр. Мездра се проведе представителна изява "Защо и как да сме ЕкоЛогични" на клуб "Да сме ЕкоЛогични" по проект "Твоят час" с ръководител г-жа Галина Петкова.

Гости на събитието бяха г-н Иван Иванчев - директор на училището, г-жа Красинка Николова - зам. директор АСД, г-жа Маруся Джанабедска - член на съвета "Твоят час", учители и ученици.

По време на изявата учениците представиха екологичните източници на енергия и навиците, които всеки един отделен човек трябва да придобие, за да помогне за опазването на околната среда и здравето си. Калоян Джанабедски от VI а клас демонстрира как се приготвя натурален ароматизатор за въздух.

В края на събитието всички присъстващи получиха "Идеи за домашни биопрепарати за почистване".


На 23.12.2016 г. клуб "Да сме ЕкоЛогични" проведе занимание с родител Христина Василева, майка на Йована Василева, ученичка от 7б клас.

Госпожа Василева представи мултимедийната презентация "Да се храним здравословно!". Децата се запознаха с основните групи храни, тяхното значение за човешкото здраве и препоръки за здравословно хранене.

Дискутираха и по темата "Да празнуваме Коледа с мисъл за природата!".

Заниманието завърши с коледни късметчета и коледно парти.

Това е Коледният кът с изработената екоукраса от природни материали.


Малките готвачи от групата по интереси „Вкусно и здравословно“ по проект „Твоят час“ с ръководител Росица Лакова подредиха във фоайето на ОУ „Христо Ботев“ изложба от ястия за Бъдни вечер. На трапезата имаше 12 (колкото са месеците в годината) традиционни постни български ястия, характерни за нашия край. По средата на масата беше поставена питка със замесена пара. Имаше мед, за да бъде сладък живота, кромид лук - да бъде годината богата на имане, чесън - да ни пази от зло, много плодове и зеленчуци. Ястията бяха приготвени от малките готвачи, подпомогнати от техните родители , баби и учители. Гости на изложбата бяха ученици, учители, родители от училището и децата от подготвителните групи на детските градини в града.


На 15 декември в ОУ „Христо Ботев” се проведе Коледен концерт под надслов „Приказна бяла Коледа”. Проявата е по проекта „Твоят час”, по който работи учебното заведение.

Концерта откри групата по интереси „Общуване чрез музиката и танца” с ръководител Анета Петкова. Младите таланти изпълниха популярни коледни песни, а танците им покачиха градуса на настроението. Емили Лъчезарова поздрави присъстващите с изпълнение на пиано.

Нашите малки приятели Йоана, Христо и Ивайла от детските градини в Мездра допълниха пъстрата картина със своите песни.

Гости на концерта бяха г-жа Валентина Цекова – секретар на Читалище „Мездра – 1925” и член на съвета „Твоят час”, гости от община Мездра, родители, учители и ученици.

За украсата на залата се погрижи групата по интереси Арт клуб "Твори и играй" с ръководител Теменужка Начева.


ТВОЯТ ЧАС

Природолюбителите от клуб "Да сме ЕкоЛогични" по проект "Твоят час" с ръководител Галина Петкова се насладиха на есенната красота в парка на гр. Мездра.

Те събраха природни материали, от които ще изработят коледна екоукраса.


ТВОЯТ ЧАС

Уважаеми родители,

Уведомяваме Ви, че в ОУ "Христо Ботев" през учебната 2016/2017г. започва реализацията на проект BG05M2OP001-2.004-0004 "Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС) - фаза І“, финансиран по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Основната цел на проекта е да се създадат условия за повишаване на потенциала на учениците чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания и умения, придобити в часовете на задължителна подготовка, участие на по-голям брой ученици в изяви, инициативи, състезания и турнири. Училищната програма "Твоят час" в ОУ „Христо Ботев” включва следните извънкласни дейности за развитие на способностите и интересите на учениците по класове:

1. Клуб "Да сме ЕкоЛогични" – р-л Галина Георгиева Петкова – 5-7 клас

2. Към успеха с правилата на математиката – р-л Красимира Николова Каменова – 6 клас

3. Арт клуб "Твори и играй" – р-л Теменужка Христова Начева – 2-4 клас

4. Клуб „Да учим с компютри“ – р-л Анелия Миткова Киркова – 3-8 клас

5. Училищен театър – р-л Николай Иванов Ненов – 4-6 клас

6. Приятели на баскетбола Слави Георгиев Маринов – 5-7 клас

7. Група за допълнителна работа по български език и литература в прогимназиален етап – р-л Цветомира Васкова Илиева – 5-7 клас

8. Вкусно и здравословно – р-л Росица Лакова Драганова – 3 клас

9. Общуване чрез музиката и танца– р-л Анета Христова Петкова – 1-8 клас

10. Аеробика – р-л Цветелина Благовестова Цинцарска – 3-8 клас

11. Родният език - звучен и богат – р-л Светла Иванова Маринова - 3-4 клас

12. Математиката лесна и интересна – р-л Христина Иванова Иванова – 3-4 клас