зареждане
Публикувано в Петък, 05 Април 2019

На 27 март 2019г. се проведе среща на ученици и учители от ОУ „Христо Ботев” с г-н Владимир Коловски-капитан далечно плаване, посветена на 90-годишния юбилей от построяване сградата на училището. Г-н Владимир Коловски е възпитаник на ОУ „Христо Ботев”, випуск 1993/1994г. Това е годината , в която той завършва с отличен седми клас. Продължава образованието си в ПМГ „Иван Ценов“ във Враца. След това завършва Техническия университет във Варна . Дипломира се като магистър-инженер по специалността „Корабоводене“. През 2005 година започва кариерата си като помощник-капитан на търговски кораби контейнеровози,плаващи под чужд флаг.В следващите години покрива изискванията за поредните степени и в момента е със степен капитан далечно плаване.

С увлекателен и завладяващ разказ г-н Коловски поведе аудиторията  по пътя на своята мечта, разкривайки романтичните й нюанси и предизвикателства. Учениците, попаднали в плен на тайнствения свят на непознатото, слушаха в захлас  за водната мощ и природните сили. Задаваха въпроси за обстановката на кораба и умението на капитана да постигне синхрон в работата на екипажа, за отговорността, която носи капитанът и способността му в решаващи моменти да взема правилните решения. Засегнати бяха  и темите за доброто и неговото проявление днес; за приятелството и доверието между хората; за предизвикателствата, с които човек се сблъсква; за умението човек да цени времето си и правилно да го използва; за потребността човек да споделя вълненията и преживяванията си с другите  хора като ги въплати в литературни творби.

На тази мила, трогателна и вълнуваща среща учениците от ОУ „Христо Ботев” поеха от г- Коловски щафетата на успеха с обещанието да я носят гордо и я предават успешно нататък.

Музикални поздрави към г-н Коловски поднесоха: най-малкият участник в срещата- първокласничката Йоана Лиловска;шестокласниците Елена Митова и Мартин Пламенов.