Сайт на основно училище "Христо Ботев" град Мездра.          

По-стари публикации

Новини
Училища с най-висок резултат по БЕЛ

Училища с най-висок резултат по математикаНа 24.04.2018г. се проведе занимание „За животните с любов“ с деца от предучилищната група на ЦДГ №1. Водещи бяха петокласниците Ина Митева и Александър Йорданов с подкрепата на своите учители Цветелина Ангелова и Галина Петкова.

Гостите – г-жа Детелина Йорданова и г-жа Мариета Маркова – учители в ЦДГ №1, г-жа Калина Костова – начален учител с част от групата си за ЦОУД, г-жа Гинка Кръстева, г-жа Мая Кръстарска, г-жа Веселка Радовенска и петокласници.

Гатанки, лабиринти, свързване на точки бяха занимавките на бъдещите първокласници. Запознаха се с класацията на най-големите животни в света и екзотичния хамелеон. Интерес предизвика филма, представящ красивия подводен свят. Музикалните клипове „Жаба жабурана“ и „Патешки танц“ допълниха положителните емоции.

С добро настроение, награди, сладка изненада и обещание за нови срещи изпратихме децата.


На 23.04.2018г. учениците от 7 б клас отбелязаха Международния ден на Земята с урок: Природата – съкровище под заплаха. Техни гости бяха г-жа Цветомира Илиева – зам. директор учебна дейност, г-жа Красинка Николова – зам. директор АСД, г-жа Красимира Каменова и г-жа Тодорка Василева.

Кои са заплахите за природата? Какво се отчита в доклада Оценка на екосистемите за хилядолетието? Какви действия са предприети? Това са въпросите, на които учениците успяха да получат отговор.

Запознаха се с категориите организми, включени в новата Червена книга на Република България.

Филмът на журналистката Марина Евгениева „Съществуване несигурно“ представи проблемите, свързани с лешоядите у нас.

Урокът завърши с музикален клип, в който френския фотограф, журналист и еколог Ян Артюс – Бернан показва красотата на Земята, снимана отвисоко.


На 21.03.2018г. групата за театър с ръководител г-н Николай Ненов представи приказката на Х. К. Андерсен "Славеят на китайския император". Представлението бе публична изява на групата по проект "Твоят час".На 19.03.2018 г. учениците от 5 Б клас отбелязаха Световния ден на водата с урок на тема: "Водата - извор на живот". Техни гости бяха г-жа Красинка Николова - зам. директор АСД, г-жа М. Димитрова - обществен възпитател, г-жа К.Каменова и г-жа Т. Ковачева. Лилана, Надя и Йордан запознаха съучениците си със значението на водата за живите организми и правилния и прием. Петокласниците изчислиха необходимото количество вода на ден за себе си. Дискутираха използването, начините на опазване и пестене на скъпоценния ресурс. Надя, Светлозара и Елена отправиха послание към класа чрез своите рисунки за живителната течност. Урокът завърши с клип, посветен на Деня на водата.


За първа година на 14.03.2018г. ОУ „Христо Ботев“ отбеляза световния ден на числото Пи. По повод празника учениците от 6 клас – факултативна подготовка, изнесоха открито занимание под ръководството на Мая Кръстарска – учител по математика. Гостите се запознаха с историята и приложенията на математическата константа, чуха песен, съставена от превръщането на цифрите на Пи в ноти и гледаха танц под звуците на тази песен. Младите математици изработиха картини и пано на лудолфовото число. Не липсваха и кулинарни изкушения - питка и торта посветени на ПИ.


Директорът на ОУ"Христо Ботев" гр.Мездра, връчи сертификатите на учениците, взели участие в математическото състезание "Математика без граници" - Зима 2018г. Ученичката Полина Цанкова от 4 а клас отново се представи отлично и получи сребърен медал.

Поздравления за успешното представяне! Продължавайте все така да ни радвате!


ПОРАДИ ВЛОШЕНИ МЕТЕОРОЛОГИЧНИ УСЛОВИЯ

СЕ ПРЕУСТАНОВЯВАТ УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ

В ОУ „ХРИСТО БОТЕВ”, ГРАД МЕЗДРА

ОТ 28.02.2018 ГОДИНА ДО 05.03.2018 ГОДИНА ВКЛЮЧИТЕЛНО.

УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ НА 06.03.2018 ГОДИНА


Учениците от ОУ “Христо Ботев„ - гр.Мездра редовно участват в състезанията, организирани от СБНУ. Те се представят достойно и често получават максималния брой точки/50/. Това се дължи на добрата работа на класните ръководители в начален етап.

Поздравления за успешното представяне! Продължавайте все така да ни радвате!На 15.12 2017г. по време на стилна церемония в зала „Европа“ на Парк – хотел “Москва“ в София бяха връчени наградите на Синдиката на българските учители.

В категория най-добър социален партньор – директор за 2017г. бе отличен Иван Иванчев - директор на ОУ „Христо Ботев“ гр.Мездра.

Наградата връчиха лично министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и председателят на СБУ Янка Такева.


Отново успех за нашите млади математици на математическото състезание "Черноризец Храбър". Полина Пешева от 4а клас - първо място в област Враца и Цветелина Цанкова - от 4б клас - шесто място.


Пореден успешен старт на математическото състезание "Математика без граници" - Есен 2017г. за учениците от ОУ " Христо Ботев" - Мездра. Нашите млади математици - Полина Пешева от 4 а клас и Натали Станимирова от 5 б клас спечелиха съответно сребърен и бронзов медал. В състезанието се включиха 27 ученици от 2 до 7 клас.На 31.10.2017г. се проведе представителна изява Празникът на Вси Светии - Хелоуин на учениците от клуб „Да учиш английски език е забавно” по проект Твоят час с ръководител  Соня Йотова.

Гости на събитието бяха г-н Иван Иванчев- директор на училището, учители, родители и ученици.

По време на изявата учениците представиха презентация, свързана с историята на празника Хелоуин, показаха изложба от постери и тиквени фенери, изработени от тях. Неизменните за този празник маски и костюми допринесоха за доброто настроение.


На 29.09.2017г. в ОУ "Христо Ботев" гр. Мездра с кръшни български хора бе отбелязан Европейският ден на спорта.