Сайт на основно училище "Христо Ботев" град Мездра.          

По-стари публикации

Новини

На 19.03.2018 г. учениците от 5 Б клас отбелязаха Световния ден на водата с урок на тема: "Водата - извор на живот". Техни гости бяха г-жа Красинка Николова - зам. директор АСД, г-жа М. Димитрова - обществен възпитател, г-жа К.Каменова и г-жа Т. Ковачева. Лилана, Надя и Йордан запознаха съучениците си със значението на водата за живите организми и правилния и прием. Петокласниците изчислиха необходимото количество вода на ден за себе си. Дискутираха използването, начините на опазване и пестене на скъпоценния ресурс. Надя, Светлозара и Елена отправиха послание към класа чрез своите рисунки за живителната течност. Урокът завърши с клип, посветен на Деня на водата.


За първа година на 14.03.2018г. ОУ „Христо Ботев“ отбеляза световния ден на числото Пи. По повод празника учениците от 6 клас – факултативна подготовка, изнесоха открито занимание под ръководството на Мая Кръстарска – учител по математика. Гостите се запознаха с историята и приложенията на математическата константа, чуха песен, съставена от превръщането на цифрите на Пи в ноти и гледаха танц под звуците на тази песен. Младите математици изработиха картини и пано на лудолфовото число. Не липсваха и кулинарни изкушения - питка и торта посветени на ПИ.


Директорът на ОУ"Христо Ботев" гр.Мездра, връчи сертификатите на учениците, взели участие в математическото състезание "Математика без граници" - Зима 2018г. Ученичката Полина Цанкова от 4 а клас отново се представи отлично и получи сребърен медал.

Поздравления за успешното представяне! Продължавайте все така да ни радвате!


ПОРАДИ ВЛОШЕНИ МЕТЕОРОЛОГИЧНИ УСЛОВИЯ

СЕ ПРЕУСТАНОВЯВАТ УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ

В ОУ „ХРИСТО БОТЕВ”, ГРАД МЕЗДРА

ОТ 28.02.2018 ГОДИНА ДО 05.03.2018 ГОДИНА ВКЛЮЧИТЕЛНО.

УЧЕБНИТЕ ЗАНЯТИЯ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ НА 06.03.2018 ГОДИНА


Учениците от ОУ “Христо Ботев„ - гр.Мездра редовно участват в състезанията, организирани от СБНУ. Те се представят достойно и често получават максималния брой точки/50/. Това се дължи на добрата работа на класните ръководители в начален етап.

Поздравления за успешното представяне! Продължавайте все така да ни радвате!На 15.12 2017г. по време на стилна церемония в зала „Европа“ на Парк – хотел “Москва“ в София бяха връчени наградите на Синдиката на българските учители.

В категория най-добър социален партньор – директор за 2017г. бе отличен Иван Иванчев - директор на ОУ „Христо Ботев“ гр.Мездра.

Наградата връчиха лично министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и председателят на СБУ Янка Такева.


Отново успех за нашите млади математици на математическото състезание "Черноризец Храбър". Полина Пешева от 4а клас - първо място в област Враца и Цветелина Цанкова - от 4б клас - шесто място.


Пореден успешен старт на математическото състезание "Математика без граници" - Есен 2017г. за учениците от ОУ " Христо Ботев" - Мездра. Нашите млади математици - Полина Пешева от 4 а клас и Натали Станимирова от 5 б клас спечелиха съответно сребърен и бронзов медал. В състезанието се включиха 27 ученици от 2 до 7 клас.На 31.10.2017г. се проведе представителна изява Празникът на Вси Светии - Хелоуин на учениците от клуб „Да учиш английски език е забавно” по проект Твоят час с ръководител  Соня Йотова.

Гости на събитието бяха г-н Иван Иванчев- директор на училището, учители, родители и ученици.

По време на изявата учениците представиха презентация, свързана с историята на празника Хелоуин, показаха изложба от постери и тиквени фенери, изработени от тях. Неизменните за този празник маски и костюми допринесоха за доброто настроение.


На 29.09.2017г. в ОУ "Христо Ботев" гр. Мездра с кръшни български хора бе отбелязан Европейският ден на спорта.