Сайт на основно училище "Христо Ботев" град Мездра.          

По-стари публикации

Новини

На 15.12 2017г. по време на стилна церемония в зала „Европа“ на Парк – хотел “Москва“ в София бяха връчени наградите на Синдиката на българските учители.

В категория най-добър социален партньор – директор за 2017г. бе отличен Иван Иванчев - директор на ОУ „Христо Ботев“ гр.Мездра.

Наградата връчиха лично министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и председателят на СБУ Янка Такева.


Отново успех за нашите млади математици на математическото състезание "Черноризец Храбър". Полина Пешева от 4а клас - първо място в област Враца и Цветелина Цанкова - от 4б клас - шесто място.


Пореден успешен старт на математическото състезание "Математика без граници" - Есен 2017г. за учениците от ОУ " Христо Ботев" - Мездра. Нашите млади математици - Полина Пешева от 4 а клас и Натали Станимирова от 5 б клас спечелиха съответно сребърен и бронзов медал. В състезанието се включиха 27 ученици от 2 до 7 клас.На 31.10.2017г. се проведе представителна изява Празникът на Вси Светии - Хелоуин на учениците от клуб „Да учиш английски език е забавно” по проект Твоят час с ръководител  Соня Йотова.

Гости на събитието бяха г-н Иван Иванчев- директор на училището, учители, родители и ученици.

По време на изявата учениците представиха презентация, свързана с историята на празника Хелоуин, показаха изложба от постери и тиквени фенери, изработени от тях. Неизменните за този празник маски и костюми допринесоха за доброто настроение.


На 29.09.2017г. в ОУ "Христо Ботев" гр. Мездра с кръшни български хора бе отбелязан Европейският ден на спорта.