Сайт на основно училище "Христо Ботев" град Мездра.          


Бъди благословена

Какво трябва да прави един човек , за да го уважават и почитат хората толкова много? Как трябва да живее и работи, за да казваме ние, че той е оставил прекрасна бяла следа след себе си? Колко трябва да е добър?

Отговорите на тези въпроси се крият в една прекрасна личност – Антония Ганева!

Сигурна съм, че каквото и да споделя за нея, ще бъде малко, защото за годините, в които е работила като преподавател, ръководител на вокални групи и група за стари градски песни поколения мездренчани могат да кажат само добри неща за нея. Човек с голяма буква „Ч”, преподавател с редица постижения на родни и международни сцени и почетен гражданин на Мездра.

За Антония Ганева може да се пише много, но се надявам, че прочитайки моето мнение, ще го споделите (тези, които я познавате) и ще накарате и останалите да се стремят да живеят и работят както тя го прави.

Познавам я от 22 години. Бях нейна пианистка, хористка, ученичка, колежка, а сега приятелка. Научи ме на неща, които и до ден днешен ми служат в живота: да бъда упорита, да съм уверена в себе си, да дерзая, за да успявам. Научи не само мен, а и всички, които поискаха. Даде ми онзи „бонбон” от живота, който ми помага и днес да е по-сладък деня и запали в мен искрата за красивото и за ценното в този живот.

Познахте ли себе си? Тя не го направи само за мен, а и за вас! Това е тя – софиянката, дошла по разпределение в Мездра и научила мездренчани да свирят, пеят и ценят музиката; да умеят да живеят и да се радват дори и на малките, дребните неща.

Благодаря ти, госпожо Ганева, че те има!

Благодаря ти, Тони, че те познавам!

Бъди благословена!!!

Таня Йоловска

Кликнете тук за увеличаване Кликнете тук за увеличаване